9.5 uit 1634 reviews
9.5 uit 1634 reviews
01 / 12 / 2020
3x Je wandelschoenen klaar voor herfstweer

Heerlijk... het is herfst! Lekker naar buiten voor een herfstwandeling, genieten van de rood gekleurde bossen en de frisse wind. Het is belangrijk om je schoenen regelmatig op bepaalde punten na te kijken. Zo zorg je ervoor dat je schoenen altijd tiptop in orde zijn en kom je niet voor verrassingen te staan tijdens wandelingen. In dit blog drie tips om je schoenen regelmatig op te controleren zodat jij kunt genieten van al het moois dat de herfst te bieden heeft. 

1. Poetsen 

Poetsen, poetsen, poetsen: de een houdt ervan en de ander doet het liever niet. Hoe dan ook, voor een langere levensduur van je wandelschoenen is het van belang om deze goed te poetsen en te onderhouden. Belangrijk is om je leren wandelschoenen op den duur te waxen, al helemaal richting de herfst. Doordat de schoenen nat worden en weer opdrogen droogt het leer uit. Wax houdt het leer soepel en voedt het, zo zitten je schoenen weer lekkerder, zijn beter waterafstotend en ze gaan langer mee doordat je scheurtjes in het leer voorkomt. Wil je je schoenen extra beschermen tegen het natte herfstweer? Spuit je schoenen dan, na het waxen, in met een waterafstotende spray. Hebben je schoenen geen leren, maar een synthetische buitenkant? Dan hoef je ze alleen regelmatig met een waterafstotende spray in te spuiten.  Een uitgebreide beschrijving over hoe je schoenen te poetsen lees je hier: Wandel- en bergschoenen onderhouden.

2. Binnenzolen checken

Wist je dat je de binnenzolen van je wandelschoenen kunt vervangen met de originele inlegzolen? Of het nodig is controleer je door de binnenzool eruit te halen en te kijken en voelen of hier nog steun in zit. Vaak heb je niet in de gaten dat ze versleten zijn. Een nieuw paar inlegzolen in je schoenen kan een wereld van verschil maken. Je wandelschoenen voelen weer veel comfortabeler aan en soms zelfs een beetje als nieuw. Je kunt al onze inlegzolen hier bekijken.

3. Hakken en zolen nakijken

Vooral hakken slijten vaak af zonder dat je het in de gaten hebt. Check daarom regelmatig de onderkant van je schoenen en je hakken of deze schuin zijn afgesleten. Hakken zijn gemakkelijk te repareren en met deze kleine reparatie verleng je de levensduur van je wandelschoenen. Is je hele zool afgesleten? Dan kan deze ook vervangen worden. Helaas kan dit niet bij alle wandelschoenen en wordt dit voornamelijk gedaan bij bergschoenen. Meer informatie over het repareren van je wandelschoenen? Lees hierover in dit blog: Wandelschoenen: waardeer het, repareer het!.

Heb je na het lezen van dit blog meer vragen dan antwoorden? Kom dan met je wandelschoenen naar onze winkel voor advies. Wij helpen je graag op weg!

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »