16 / 01 / 2020
Boek | De Geleenbeek

Beleef de natuur in verandering

Bij de Stichting Natuurpublicaties Limburg is een prachtig nieuw boek verschenen over de Geleenbeek. De ondertitel ‘Beleef de natuur in verandering’ geeft uitstekend de inhoud van het boek weerVan een rechtgetrokken zwarte mijnwaterbeek is de Geleenbeek weer een slingerende blauwe ketting langs groene natuurparels geworden. In dit 360 pagina’s dikke boek worden natuur en landschap van de Geleenbeek uitgebreid beschreven.

Het dal van de Geleenbeek

Dit boek bied je een andere kijk op het dal van de Geleenbeek. Veel mensen kennen de beek van naam, ze wandelen er dagelijks, maar de rijkdom aan natuur is slechts bij een enkeling bekend. De beek had lange tijd een slechte naam, betonnen bak, vervuild water en vooral waardeloos. Dat beeld is verleden tijd.

Dit boek neemt je naar de meest bijzondere plekken. Laat je verrassen door de bronnen bij Benzenrade, het kalkgrasland van de Kunderberg, het landschapspark Terworm, de droge heide van Brunssum, het intieme Platsbeekdal, het kalkmoeras van Kathagen, de oude bossen bij Limbricht of de grindplas bij Ohé en Laak!

Wandel door de Geleenbeek

Dit boek toont je 15 parels van natuurgebieden, elk door deskundige auteurs beschreven. Honderden natuur- en landschapsfoto's ondersteunen de tekst. Ook de geologie en historie komen aan bod. Die elementen verschaffen de basis voor de bijzondere flora en fauna in dit door de mens gevormde landschap.

Je kunt zelf met dit boek genieten van de natuur in het Geleenbeekdal. Je wordt uitgenodigd te gaan kijken en het Geleenbeekdal te beleven. Elk hoofdstuk is voorzien van een wandelroute met kaart, zodat je zelf kunt zien hoe mooi het Geleenbeekdal nu is. 

Kom kijken naar dit boek in onze winkel of bestel via onze webshop

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »