9.5 uit 1634 reviews
Winkelwagen0 items
Geen producten gevonden
9.5 uit 1634 reviews
23 / 06 / 2021
Hanwag 100 jaar: 1921 - 2021

Sinds 1921 produceert Hanwag berg-en wandelschoenen van de hoogste kwaliteit. 

Traditioneel handwerk gecombineerd met een goed ontwikkelde know-how, continue innovatie en passie vormen het fundament van deze omvangrijke collectie.

Hanwag is genoemd naar de grondlegger van de firma Hans Wagner en gevestigd in Vierkirchen, vlak bij München.

Veel van onze klanten noemen het merk Hanwang in de plaats van Hanwag, tot groot plezier van iedereen.

Oude werkplaats in Vierkirchen

Waar onderscheidt een Hanwag wandelschoen zich in?

Om maar meteen tot de essentie te komen: uitstekende pasvorm, robuustheid, lange levensduur en de verwerking van de beste materialen. Bovendien worden alle Hanwag schoenen in Europa gemaakt en sommige zelfs in Duitsland: sinds de oprichting van de firma, 100 jaar geleden, vindt de productie plaats in Vierkirchen bij München. Dat waarborgt kwaliteit. 

Waar staat Hanwag voor?

„Hanwag staat voor innovatie uit traditie.“

Sinds 1921 verenigt Hanwag de hoogste productkwaliteit met continue innovatie en deze waarden zullen ook in toekomst de kern van het merk Hanwag vormen.

Hanwag staat vooral voor:  Pasvorm, functie, kwaliteit en handwerk.

De perfecte pasvorm is het belangrijkste criterium voor een schoen!

De Hanwag pasvorm geldt bijna als legendarisch. De redenen daarvoor liggen voor de hand: 100 jaar ervaring, ambachtelijke vakkundigheid, hoogstaande materialen en arbeidsintensieve vervaardiging. Alles met het doel om de hoogste functionaliteit en de beste kwaliteit de bereiken. 

Hanwag: Made in Europe

Hanwag vervaardigt de schoenen bijna uitsluitend in Europa en gebruikt nauwelijks onderdelen met lange transportwegen. Rond 30 procent van het programma - dubbelgestikte en hoogalpiene schoenen – wordt nog steeds in Beieren geproduceerd. Andere exclusieve productieplaatsen zijn in Kroatië en Hongarije. Deze relatief korte afstanden belasten het milieu minder.

Ton Notermans en Hanwag

Ton Notermans is al sinds 1999 fan van Hanwag: zoals Angelique die als hobby heeft het lopen van langeafstandstochten met name de Kenndymars en 4-daagse Nijmegen. Ze heeft inmiddels al meer dan 44x de Kennedymars gelopen. Haar favoriete wandelschoen is de Hanwag Tatra II Lady GTX, een lichte bergwandelschoen met een stevige zool en met veel steun rondom haar enkels.

Benieuwd naar ons Hanwag assortiment? Bekijk hier onze collectie.

Reacties

Wat leuk om julie wat beter te hebben leten kennen via social media, op het moment verblijven wij in Kaprun en zijn blij met de Hanwag wandel schoenen.<br />
Hebben ook meindel en lowa gehad maar blijven toch op Hanwag onze kilometers maken :)<br />
Natuurlijk gaan we ons in de winkel weer zien, vriendelijke service en een lekker bakkie ☕️ Slaan we nooit over<br />
Groetjes uit oostenrijk<br />
<br />
Annie en Frank
Frank Maessen - 04 / 07 / 2021 @ 17:29

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »