9.5 uit 1634 reviews
9.5 uit 1634 reviews
01 / 02 / 2020
Joep gaat naar Zuid-Afrika!

Hallo!

Joep is inmiddels weer veilig in Nederland!

Lees hieronder zijn stage verhaal en lees op zijn blog hoe er abrupt een einde kwam aan zijn stage in het mooie Zuid-Afrika.

Jullie kennen mij wellicht van Ton Notermans, waar ik al een tijd met veel enthousiasme, voornamelijk in de weekenden werk. Regelmatig hoor ik mooie verhalen over verre reizen van onze klanten, maar nu ga ik zelf weg, ver weg, naar Zuid-Afrika, om 3 maanden stage te lopen voor mijn opleiding 'leerkracht lichamelijke opvoeding' aan de Hogeschool PXL in Hasselt.

Ik verblijf in een lodge in Hoedspruit, een dorp in de provincie Limpopo en op de rand van het Kruger Park! En ook het Blyde River Canyon ligt op slechts een half uur rijden. Dit zal mijn uitvalsbasis zijn tijdens mijn stage in Zuid-Afrika.

Mijn stageplek, de Southern Cross School (SCS) bevindt zich eveneens in Hoedspruit. Deze school faciliteert zowel lager als secundair onderwijs. Zij geven les met de missie om kinderen te voorzien van onderwijs dat verder gaat dan de muren van een klaslokaal. Ze willen de studenten leren om een leven te leiden waarbij ze op een bewuste manier stilstaan bij, en omgaan met het milieu. Om dit in de praktijk te brengen beperkt de school zich dan ook niet tot de klaslokalen en studieboeken. Met een bijna 19000 vierkante kilometer groot nationaal park om de hoek is er inspiratie genoeg om inhoud te geven aan de lessen en de studenten leerervaring op te laten doen die breder is dan de inhoud van alleen een studieboek. Ze willen de studenten die afstuderen aan SCS liefde, respect en waardering voor de natuur meegeven. Als de studenten zich hier bewust van zijn kunnen ze bouwen aan een duurzame toekomst en zelfontwikkeling. 

Bij non-profit organisatie Eco Children ga ik mijn stage verder uitbreiden. Deze organisatie spant zich in om de lasten van armoede die veel mensen met zich meedragen op te lossen door kwaliteitsvol onderwijs. Ze willen kinderen van het platteland bemoedigen en ondersteunen in hun ontwikkeling zodat zij op een positieve manier het verschil kunnen gaan maken in hun gemeenschap. Dit proberen ze te bewerkstelligen door een omgeving te creëren die leren bevordert en door mogelijkheden aan te bieden waarin talenten ontwikkeld kunnen worden. Ze zijn werkzaam in een van de meest onderontwikkelde buurten van het land. Een township in Acornhoek. De meeste mensen die hier opgroeien hebben geen toegang tot onderwijs en gezondheidszorg. Hoe brengt Eco Children hun visie/missie in de praktijk? Dit doen ze door samen te werken met scholen uit de buurt. Zo willen ze ervoor zorgen dat hun aanpak een duurzaam effect krijgt op de kinderen.

Enthousiast geworden? Dit is mijn blog: Blog Joep in Zuid-Afrika

 

 

Reacties

Wat een gave stage. Klinkt erg leuk en leerzaam. En dat in zo'n mooie omgeving. Heel veel succes.
Erik Spaan - 09 / 04 / 2020 @ 15:17

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    10% korting op Meindl wandelschoenen, gebruik de kortingscode MEINDL10 Verbergen