9.5 uit 1634 reviews
Winkelwagen0 items
Geen producten gevonden
9.5 uit 1634 reviews
23 / 01 / 2019
Lezing: Fietssafari Lake Victoria

Op woensdag 6 februari 2019 hebben ca. 70 toehoorders genoten van het verhaal
over een fietssafari in Afrika.

Een bijzondere reis per fiets. 

Lake Victoria is het grootste meer van Afrika en wordt omringd door Kenia, Tanzania en Oeganda. Het Swahili woord voor "lange reis" is safari. Lake Victoria Safari is een 4.200 kilometer lange fietsexpeditie door bovengenoemde landen inclusief Rwanda. Het land kende een inktzwarte periode in het midden van de jaren negentig, maar gelukkig zijn vrede en harmonie teruggekeerd naar deze prachtige regio met prachtig groene glooiende landschappen. 

Een groep van 35 fietsers vanuit de hele wereld vertrekt vanuit Nairobi, de hoofdstad van Kenya, op weg voor een bijzonder avontuur van twee maanden langs prachtige natuurparken, tropische regenwouden, savanne, kratermeren, berggorilla’s, overstekende buffels, op hol geslagen olifanten en tal van ander Afrikaans wildlife. Het is niet alleen de natuur die een onvergetelijke indruk achterlaat, het zijn wellicht nog meer de primitieve leefomstandigheden, de duizenden joelende kinderen langs de kant van de weg en de harde realiteit waar de Afrikaanse bevolking dagelijks mee geconfronteerd wordt die voor altijd in het geheugen gegrift zijn.

Roermondenaar Wilbert Bonné, één van de mede-organisatoren van de fietsexpeditie, vertrouwt gedurende de reis z’n gedachten en gevoelens op de fiets aan papier toe. Hij schrijft 42 korte verhalen aan z'n vijf-maanden-oude dochtertje in Nederland over de avonturen en ervaringen als een groep “verwende” westerlingen door het diepe hart van Oost-Afrika fietst. Een selectie uit de verhalen wordt voorzien van prachtig fotomateriaal en interessante achtergrondinformatie.

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    10% korting op Meindl wandelschoenen, gebruik de kortingscode MEINDL10 Verbergen