9.5 uit 1634 reviews
Winkelwagen0 items
Geen producten gevonden
9.5 uit 1634 reviews
16 / 12 / 2017
Tip van Ton: Boek 'Natuur voor elkaar'

De natuurlijke eenheid van het grensgebied is de basis van het boek “Natuur voor elkaar”. Meer dan 40 auteurs en fotografen hebben belangeloos een bijdrage geleverd. Een Nederlands-Duits redactieteam heeft het boek vertaald en gerealiseerd. Sponsoren hebben financieel bijgedragen om het boek uiteindelijk te realiseren.

Naast het geologische ontstaan van de grensregio worden 21 natuurgebieden beschreven met hun bijzonderheden en de voor elk gebied typische flora en fauna.

Dit kunnen eeuwenoude natuurterreinen zijn zoals de Meinweg en de Krickenbecker Seen, maar ook ‘nieuwe natuur’ langs de Maas (Stadsweide, Asseltse Plassen, Romeinenweerd) of aan de rand van het hoogterras zoals het Meerlebroek.

Bijzonder is het tot natuurgebied Brachterwald omgevormde voormalige munitiedepot Brüggen-Bracht. De Doort en het IJzerenbosch vertegenwoordigen oude bossen in Midden-Limburg met een rijke voorjaarsflora. Oude cultuurlandschappen zijn het Haeselaarsbroek, de Beegderheide, de Linnerheide en Landgoed Rozendaal.

De Groote Heide, de voormalige Fliegerhorst Venlo ten oosten van Venlo, is van militair oefenterrein veranderd in een natuurgebied. Ook heuvelachtige terreinen zoals de Süchtelner Höhen bij Viersen en de Myhler Schweiz bij Wassenberg worden beschreven. Daarnaast komen ook de rivieren en beken zoals de Swalm, Leubeek, Niers, Roer en Rode Beek, aan bod.

Om de gebieden te kunnen ontdekken is in dit boek voor ieder gebied een wandelroute met kaart opgenomen.

Het boek kost slechts € 15,- en is verkrijgbaar in onze winkel of online te bestellen in onze webshop via deze link

ISBN 978-90-74508-28-5

Akkermans, R, W. Dekker, O. Op den Kamp, M. de Ponti, L. Reyrink & S. Weich, 2017. Natuur voor elkaar in het Grenspark Maas-Swalm-Nette. Stichting Natuurpublicaties Limburg, Maastricht.

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    10% korting op Meindl wandelschoenen, gebruik de kortingscode MEINDL10 Verbergen