9.5 uit 1634 reviews
Winkelwagen0 items
Geen producten gevonden
9.5 uit 1634 reviews
01 / 12 / 2019
Vaude! Duurzaam en eerlijk

Als duurzame outdoorfabrikant wil Vaude een bijdrage leveren aan het verbeteren van de wereld. Het merk staat voor milieuvriendelijke producten die op eerlijke wijze worden gereproduceerd. Maar hoe zorgt Vaude hiervoor? Wat is duurzaam en eerlijk in hun ogen?

Greenshape label

Vaude heeft zijn eigen label voor duurzaamheid ontwikkeld het Green Shape label. Producten worden ontworpen voor een lange levensduur. Er wordt nagedacht over het gebruik van duurzame materialen en milieu vriendelijke fabricage. Producten moeten makkelijk te recyclen of repareren zijn en medewerkers werken onder eerlijke werkomstandigheden. 

Hoe maakt vaude mileuvriendelijke en duurzame producten?

Tijdens het productieproces minder water en chemische stoffen gebruiken. Zorgen voor minder co2 uitstoot. Producten maken van gerecycelde of natuurlijke materialen. Producten maken op duurzaamheid en niet op trend. Zo werden zij in het voorjaar van 2019 gekozen tot het meest duurzame outdoor merk en kregen ze van de Duitse overheid de Grüner Knopf.

Hoe zorgt Vaude voor een eerlijk productie proces?

Vaude zorgt voor goede en eerlijke werkomstandigheden zowel in Duitsland als daarbuiten. De Fear Wear Foundation (FWF) zet zich in voor eerlijke arbeidsomstandigheden in de kleding- en textielbranche. Vaude heeft van hen een leiderschapsstatus gekregen voor hun inzet voor goede arbeidsomstandigheden en eerlijke lonen bij hun producenten.

Repareren en onderhouden in plaats van weggooien

Vaude helpt je om je uitrusting correct te onderhouden, zodat je er zo lang mogelijk iets aan hebt. En gaat er dan toch een keer iets kapot, dan zijn deze producten zo ontwikkeld, dat je ze gemakkelijk kunt (laten) repareren: zelf of via de Vaude reparatie-werkplaats in samenwerking met Ton Notermans.

 

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    10% korting op Meindl wandelschoenen, gebruik de kortingscode MEINDL10 Verbergen