9.5 uit 1634 reviews
Winkelwagen0 items
Geen producten gevonden
9.5 uit 1634 reviews
07 / 02 / 2018
Voorbereiden op backpacken hoe?

Yes!!

Ik ga weer backpacken! Dit keer in Mexico. Waarom? Na vorig jaar 3 maanden door Nicaragua, Costa Rica, Panama en Colombia te hebben gereisd ben ik verliefd geworden op Latijns-Amerika. De Caraïben zijn, so far, mijn favoriete plek op de wereld. Over 1,5 week vertrek ik, zonder duidelijk plan, voor mij het gevoel van ultieme vrijheid. Maar waar moet je aan denken vóórdat je gaat, hoe bereid je je voor? 

Visa

In de meeste landen krijg je een Visa on Arrival, dit betekent dat je vantevoren geen visum hoeft aan te vragen en deze bij aankomst op het vliegveld krijgt. Heb je bijvoorbeeld een tussenstop in Amerika, zoals ik nu in Houston, dan heb je toch een visum nodig ook al blijf je op het vliegveld.

Vaccinaties

Welke inentingen heb je al en welke heb je nog nodig? Check hier GGD reisvaccinaties ook om te kijken wat je per land nodig hebt. 

Inpakken

Mijn rugzak staat al klaar, nu nog kijken wat ik allemaal moet meenemen. Te beginnen met het belangrijkste: Waar zijn mijn zomerkleren en bikini? Heb ik nog DEET? Waar is mijn lakenzak en is hij schoon?

Reisgids

Niet noodzakelijk, wel leuk om inspiratie op te doen voor bijvoorbeeld de 'must do's' of hostels. Ook handig om tijdens de reis ideeën op te doen voor je volgende reisbestemming. Mijn favoriete gids is de Lonely Planet. 

Reisblogs

Googelen naar backpackblogs over het land(en) waar je naar toe gaat. Heerlijk wegdromen bij andermans reisverhalen, dé manier om in de stemming te komen. 

Facebook groepen volgen

Kijk ook eens naar besloten Facebook backpack groepen, zij schrijven over bepaalde regio's of landen. Hier vind je nuttige info over je bestemming & erg handig om brandende vragen te stellen.

Reisverzekering

Ik heb een doorlopende reisverzekering. Dit is vaak net zo duur als voor één reis een verzekering af te sluiten. Daarnaast is het zo dat je dan ook verzekerd bent als je weekendjes weg gaat.

Reis apps

Een aantal apps die ik gebruik tijdens het reizen:

  • Booking.com en Hostelworld, gebruik ik om hostels te boeken.
  • Maps.me, om kaarten te downloaden van het gebied waar ik ben, zodat ik offline een routebeschrijving heb.
  • Spanishdict, voor als ik even niet op dat ene spaanse woordje kom.
  • XE munteenheid, om de lokale munt om te kunnen omrekenen. 
  • Polarstep, deze houd je route bij. Hier kun je dan foto's en verhalen aan toevoegen zodat je eigenlijk een soort dagboek van je reis krijgt.

Mijn ultieme backpacklijstje

Binnenkort op deze blog.

Maar eerst

Carnaval vieren!!!

Reacties

Waar SUPER Diehke! Det waerd 2x geneete: eers van de carnaval en daonao van Mexico! Geweldig!!!
Marianne - 08 / 02 / 2018 @ 13:08
Ja het is ook echt genieten! Dankjewel voor je leuke berichtje. Het is ook super dat dit mogelijk is. Ik ga mijn verhalen van Mexico sowieso delen
Nadieh Notermans - 08 / 02 / 2018 @ 11:03
Prachtig wat je allemaal doet ! Zolang als je de zaak van je ouders nog niet over hebt genomen dus genieten. En je hebt een goede Baas wat je zolang vakantie geeft. Dus de eerste jaren nog maar fijn trekken . Gelijk heb je . Ik zou heel graag van je avontuur willen horen Maar vier nu maar goed carnaval dan kun je erna goed ertegen aan . Hele fijne vakantie en tot kijk weer in de zaak bij pap . Wenst je Petra Janssen .
Petra Janssen - 07 / 02 / 2018 @ 23:39

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    10% korting op Meindl wandelschoenen, gebruik de kortingscode MEINDL10 Verbergen